RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McCain utsetter valgkampen

Sist oppdatert:
Presidentkandidaten legger valgkampen på is for å jobbe med finanskrisen.

Republikanernes presidentkandidat, John McCain, sier han utsetter valgkampen på ubestemt tid for å dra til Washington å jobbe med den økonomiske krisen. Det melder CNN.

NA24 - din næringslivsavis

Tror ikke krisepakken godkjennes
McCain sier at det nåværende forslaget på en krisepakke til finansmarkedene trolig ikke vil godkjennes av kongressen. Han ber om en utsettelse av den første presidentkandidatdebatten, og legger sin egen valgkamp på is.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

264549

Det kom ikke frem hvor stor og gjennomgripende utsettelsen kom til å bli. Ingen dato ble satt for å gjenoppta den, og det er ikke klart om han vil stoppe TV-reklame og lignende, eller bare kanselere planlagte personlige opptredener.

Debatten skulle egentlig funnet sted i Mississippi den 26. september. Istedet drar han tilbake til Washington imorgen.

Trøblete kriseplan
Finansminister Henry Paulson har, i samråd med sentralbanksjef Ben Bernanke, gått inn for å kjøpe råtne lån for 700 milliarder dollar fra bankene. Dette skal styrke balansen og hindre at flere finansselskaper må ta nye gigantiske tap. Denne planen prøver de nå å få gjennom kongressen, men har altså møtt en del motstand.

Det største problemet er skepsis til at skattebetalerne må plukke opp regningen for skjødesløse privatinvestorer.

Presidentkandidaten ber nå George W. Bush kalle sammen et møte av kongressledere for å forhandle frem en kur til finanskrisen.

Utfordrer Obama
McCain utfordrer Barack Obama til å gjøre det samme som han, og være tilstede på møte.

- Det er op tide at begge parter går sammen og løser dette problemet, sier McCain til CNN.

Obama svarte ikke umiddelbart på McCains kommentar.

Tror Obama vil løse finanskrisen
Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg, tirsdag, svarte 45 prosent av amerikanerne spurt at Obama vil gjøre en bedre jobb med å håndtere finanskrisen enn McCain. Til sammenligning svarte 33 prosent at McCain ville vært bedre skikket.

Dagens stunt kan være et svar på dette sentimentet fra McCains side, og utspillet kan på mange måter virke som en ny måte å drive valgkamp på, snarere enn en faktisk utsettelse.

Det hjelper ikke Demokratene at deres visepresidentkandidat, Joe Biden, nylig krøllet det til når han skulle komme med sitt forslag til krisehåndtering.

Les også:Børsblemme fra Biden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere