RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McCain vil oppheve oljeforbud

Presidentkandidat John McCain ønsker å oppheve forbudet mot å drive oljevirksomhet til havs.

Hensikten skal være å redusere USAs avhengighet av utenlandsk olje, samt å bekjempe de økende bensinprisene på hjemmebane.

- Med bensinpriser på fire dollar per gallon, så er det mange som ikke har tid til å vente på de fjerne planene til futurister og politikere. Vi har oljereserver på minst 21 milliarder fat i USA. Men et bredt føderalt moratorium står i veien for energiutvinning og produksjon, sa McCain under en tale i Texas tirsdag.

- Og jeg mener det er på tide at de føderale myndighetene opphever disse restriksjonene og tar i bruk våre oljereserver, sa McCain.

Kritikk fra miljøorganisasjoner
Forslaget kan bli møtt med stor kritikk fra miljøorganisasjoner, som mener at dette motstrider McCains planer om å bekjempe den globale oppvarmingen.

Guvernør i California, Arnold Schwarzenegger, er en av McCains støttespillere som er imot oljeboring til havs.

Bush er positiv
Men president George W. Bush er derimot en stor tilhenger av å utvinne olje i havområdene, og bare timer etter talen til McCain, opplyste Det hvite hus at de vil be Kongressen om å oppheve forbudet.

- I flere år har presidenten presset kongressen til å utvide våre innenlandske oljeforsyninger, men Demokratene har gjentatte ganger blokkert en slik handling, sier pressesekretær ved Det hvite hus, Dana Perino, til CNN.

I 1981 ble det vedtatt en lov mot å bore etter olje i de fleste havområdene utenfor den amerikanske kysten i frykt for oljesøl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere