RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McDonald's kutter ut plastsugerør i Storbritannia

Plastsugerør skal være fjernet fra McDonald's restauranter i Storbritannia og Irland neste år. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix
Plastsugerør skal være fjernet fra McDonald's restauranter i Storbritannia og Irland neste år. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
McDonald's bytter til papirsugerør i Storbritannia og Irland fra neste år, opplyser hurtigmatgiganten. I Norge skal alternativer til plastsugerør testes.

McDonald's og andre restaurantkjeder er under økende press fra forbrukere og miljøaktivister på grunn av sitt storforbruk av sugerør laget av plast. De kan ende opp i havet og gjøre stor skade på havskilpadder, fugler og annet liv i sjøen.

Papirsugerør brytes derimot ned i naturen.

EU-kommisjonen gikk nylig inn for forbud mot blant annet sugerør, bomullspinner, bestikk og tallerkener av plast. Storbritannia har varslet lignende forbud.

McDonald's-konsernet opplyser fredag at de vil begynne utfasingen av plastsugerør i sine 1.360 britiske og irske restauranter i september. I USA, Frankrike, Sverige og Norge har kjeden planer om å teste alternativer til plastsugerør.

McDonald's kommenterer ikke hva slags typer sugerør som skal testes, utover at det blir en «bærekraftig løsning». Selskapet har over 14.000 restauranter i USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere