RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Reuters

Med... Medvedev... whatever!

Sist oppdatert:
Hillary Clinton slet med navnet på Vladimir Putins etterfølger. Obama prøvde seg ikke engang på å uttale det.

Ett av senator Hillary Clintons argumenter for hvorfor hun bør bli Demokratenes presidentkandidat er at hun vil gjøre en bedre innsats i utenrikspolitikken.

Vanskelig navn
Under en viktig debatt med rivalen Barack Obama tirsdag slet hun imidlertid med å uttale navnet på Russlands mest sikre presidentkandidat.

Da hun ble spurt om hun visste navnet på den som med all sannsynlige tar over etter Vladimir Putin, slet Clinton med å få ut navnet på Dimitri Medvedev.

"Medvedev – whatever," sa hun til slutt.

Obama prøvde seg ikke engang på å uttale navnet da han måtte snakke om Russland, melder Reuters.

Se video fra debatten: (Artikkelen fortsetter under videovinduet)

219009

Siste sjanse
I natt barket de to sammen i den siste og avgjørende debatten for primærvalgene i Texas og Ohio. Dette er valg Clinton må vinne dersom hun skal ha noen mulighet til å slå Obama i kampen om å bli Demokratens presidentkandidat.

Clinton har hele tiden vektlagt sin evne til å utføre oppgavene som president fra første dag, i motsetning til den mindre erfarne Obama.

Russland-kritiske
Begge kandidatene stilte seg kritiske til Bushs Russland-politikk under debatten. Clinton mener Putin vil trekke i trådene, selv om Medvedev blir valgt som president neste helg.

- Jeg kan si så mye som at han er en håndplukket etterfølger, og at han åpenbart blir plassert av Putin. Han er en Putin kan kontrollere og som har svært liten uavhengighet, sa hun.

Obama kritiserte Bush for å ha forsømt forholdet mellom USA og Russland etter sine første uttalelser om at han hadde «sett Putins sjel».

- Bush forsømte vårt forhold til Russland samtidig som Putin kvalte enhver opposisjon i landet, mens han konsoliderte sin makt og raslet med sablene mot sine europeiske naboer og Den tidligere Sovjetunionens satellittstater, sa Obama.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere