Medier: – Nye krav forsinker IMFs ankomst til Aten

Det internasjonale pengefondet (IMF) skal ha fremsatt nye krav til den greske regjeringen i forhandlingene om en tredje lånepakke. Det forsinker kreditorens ankomst til Aten fredag.

24.07.15 13:59

Økonomiaviser i Aten skriver at IMF ønsker å få klarlagt under hvilke vilkår samtalene vil finne sted og har insistert på å foreta kontroller i henhold til sin egen agenda, atskilt fra europeiske delegasjoner.

Representanter for Hellas' kreditorer skal fredag samles i Aten for å innlede forhandlingene om en tredje lånepakke, men IMF blir nå forsinket, ifølge greske medier. Ifølge en EU-kilde finner ikke kreditorene en trygg nok plass for å gjennomføre samtalene.

– Det gjenstår noen logistiske problemer, spesielt når det gjelder sikkerhet. Flere alternativer er på bordet, sier kilden til Reuters.

IMF sier at Hellas' statsgjeld må omstruktureres dersom låneprogrammet skal ha sjanse til å lykkes, men de europeiske kreditorene har ikke gitt noen løfter så langt.

– Klart dette er vanskelig å bli enige om, men vi er bare i starten av prosessen, sier IMF-talsmann Gerry Rice til BBC.

Den europeiske delegasjonen til Aten inkluderer representanter fra EU, eurosonens krisefond ESM og Den europeiske sentralbanken (ESB). Hellas skal forhandle med kreditorene om en treårig lånepakke på inntil 86 milliarder euro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag