*Nettavisen* Nyheter.

Megan (13) tok sitt eget liv etter nettspøk

Foto: Faksimile

Megan Meier trodde hun hadde møtt en kjekkas på MySpace. I virkeligheten var det naboene som spøkte.

18.11.07 12:48

- Jeg vet de ikke fysisk kom til vårt hus og la tauet rundt nakken hennes, men når voksne er innvolvert i å mobbe en 13 år gammel jente - med eller uten mentale problemer, så er det helt råttent, sier moren Tina Meier til The Suburban Journals.

- Når alt kommer til alt så var det Megans eget valg, men det var som om noen ga henne en ladd pistol, sier pappa Ron Meier.

Foreldrene håper at nabofamilien skal dømmes for det de gjorde mot datteren deres.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile

«Josh»
Megan trodde at Josh Evans var en 16 år gammel gutt. Mamma Tina ga tillatelse til å legge ham til som venn på MySpace. Megan var en jente som slet med overvekt og dårlig selvtillit. I over en måned hadde de tett kontakt på internett, før «Josh» kuttet kontakten fordi «noen hadde fortalt at hun var slem».

16. oktober 2006 ble forholdet til Josh et ulevelig mareritt for Megan. Gjennom MySpace mottok hun svært stygge meldinger, og ble fortalt at hun ikke var likt. Dette gikk så kraftig inn på 13-åringen at hun hengte seg på rommet sitt. Det skjedde mens foreldrene satt nede og snakket om Internett-opplevelsen som hadde gått slik inn på jenta.

- Verden bedre uten deg
Pappa Ron leste den siste meldingen som Josh hadde sendt til datteren på MySpace. Slik husker han meldingen:

«Alle i O'Fallon vet hvem du er. Du er en slem person og alle hater deg. Ha det jævlig resten av ditt liv. Verden ville vært et bedre sted uten deg». Dette er en melding som FBI ikke har klart å hente ut fra jentas datamaskin.

Seks uker senere fortalte en kvinne i nabolaget at Josh Evans ikke eksisterte, men hadde blitt skapt av foreldrene til Megans tidligere venninne. En venninne hun hadde blitt uvenner med, men som Megans foreldre likevel hadde trøstet etter Megans dødsfall.

Dette var altså en familie som hadde hatt med Megan på ferie, og visste hvordan hun slet med depresjoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile

Innrømmet
I en politirapport innrømmer moren til Megans tidligere venninne at det var de som opprettet profilen.

«Hun forklarte at kommunikasjonen mellom den falske mannen og Megan ble gjort for å vinne Megans tillit og finne ut hva hun følte om hennes datter og andre personer». Hun sa at hun visste at Megan hadde begynt å krangle med andre på MySpace og at denne krangelen kunne ha noe med selvmordet å gjøre.

I et brev til familien Meier, sier denne familien at «Vi beklager den enorme smerte dere går gjennom, og kan bare tenke oss hvor vanskelig det må være. Vi har all medfølelse for deg og din familie».

- Hun ønsket å få Megan til å føle at hun var likt av en gutt, og la alle vite at det var en falsk MySpace-profil slik at de alle kunne le av henne. Jeg føler ikke at de ville hun skulle ta livet av seg selv. Men det var slik det endte, sier Tina Meier. Du kan lese hele intervjuet her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.