Intervjuet «Being Melania - The First Lady» vises førstkommende fredag kveld lokal tid. Dette er ett av svært få store TV-intervjuer hun gjør alene som USAs førstedame.

Det er ABC News’ sjefkorrespondent for nasjonale saker, Tom Llamas, som intervjuer førstedamen.

Intervjuet ble gjort under Melania Trumps Afrika-besøk forrige uke. ABC News har allerede sluppet en smakebit fra intervjuet, hvor de avslører noen av de tøffe spørsmålene førstedamen blir stilt.

- Du takket ja til dette intervjuet, all ære til deg, uten noen betingelser? sier Tom Llamas i teaseren til ABC News-intervjuet.

- Korrekt, svarer Melania Trump og nikker.

- Og du vet at det kan komme noen tøffe spørsmål, sier intervjueren.

Ekteskap og påstått utroskap

Førstedamen blir deretter stilt spørsmål om ekteskapet, ektemannens påståtte utroskap, metoo-bevegelsen og den kontroversielle jakken hun brukte i sommer.

- Kan kvinner i metoo-bevegelsen kalle deg en støttespiller? spør intervjueren.

- Du er ikke den første førstedamen som har måttet håndtere sin ektemanns påståtte utroskap. Har dette vært en belastning for ekteskapet? fortsetter intervjueren i TV-teaseren.

Intervjueren henviser til anklagene fra pornoskuespilleren Stormy Daniels, som hevder å ha hatt sex med Donald Trump, men fikk penger for å holde munn om affæren. Det påståtte utroskapet skal ha skjedd i 2006, omtrent på samme tid Trump-ekteparet fikk sønnen Barron.

Omstridt jakke

Intervjueren spør også om jakken som Melania Trump brukte da hun avla et besøk til interneringsleirene ved grensen til Mexico i sommer, i kjølvannet av Trump-administrasjonens omstridte beslutning om å kunne separere migrasjonsbarn fra sine foreldre og plassere dem i egne interneringsleirer.

Baksiden av jakken hadde påskriften «I Really Don't Care Do You» (Jeg bryr meg virkelig ikke, gjør du?). Jakken skapte overskrifter over hele verden.

- La oss snakke om «jakken», sier intervjueren.

- Jakken, sier førstedamen og nikker.

- Hvorfor brukte du den? spør intervjueren.

Melania Trump er en svært tilbaketrukket førstedame. Hun har fått mye kritikk for blant annet valg av antrekk. Under Afrika-besøket, som hun reiste på uten ektemannen, hadde hun en rekke antrekk som skapte assosiasjoner til kolonitiden. Antrekkene høstet kritikk fra flere hold.

- Hva er den største misoppfatningen folk har av deg? spør intervjueren.

Svarene får du førstkommende fredag.

Holder en lav profil

Førstedamen er kjent for å holde en svært lav profil og stiller så å si aldri opp i TV-intervjuer uten ektemannen Donald Trump. Det er over ett år siden forrige gang hun stilte opp i et intervju med ett av de store TV-selskapene. Da stilte hun opp i et intervju med «Fox and Friends».

Da snakket førstedamen om hvordan hun og sønnen trivdes i Det hvite hus.

- Vi trives veldig godt, sa hun, ifølge Daily Mail.

- Jeg har det veldig travelt og gjør så mye fint. Dette er virkelig et helt spesielt sted, og jeg elsker å være her, sier hun.

Konspirasjonsteori

Melania Trump stilte opp i et solointervju i 2011. Da forsvarte hun ektemannens konspirasjonsteori om at daværende president Barack Obama ikke var født i USA – noe som er et krav for å bli landets president, skriver The Boston Globe. Videoen gikk viralt på internett i fjor.

Melania Trump flyttet permanent til USA i 2001. Hun ble amerikansk statsborger etter at hun giftet seg med Trump fem år senere. Hun er den andre førstedamen i historien som ikke er født i USA.