Gå til sidens hovedinnhold

Melania Trump tyr til Twitter for å stagge ryktene

- Jeg ser at media jobber overtid med å spekulere på hvor jeg er og hva jeg gjør, skriver førstedamen på Twitter.

USAs førstedame Melania Trump (48) har ikke vist seg offentlig siden hun var innlagt på sykehus tidligere denne måneden. Nå tyr hun til Twitter for å stagge ryktene om egen helse og ekteskapet.

«Jeg ser at media jobber overtid med å spekulere på hvor jeg er og hva jeg gjør. Ta det helt med ro. Jeg er her i Det hvite hus med familien min. Føler meg bra og jobber hardt på vegne av barn og det amerikanske folket, skrev hun på Twitter sent onsdag kveld lokal tid.

Melania Trump hadde sin forrige offentlige opptreden for 20 dager siden, da hun sammen med president Donald Trump ønsket tre amerikanerne velkommen hjem etter å ha blitt sluppet fri fra nordkoreansk fangenskap.

14. mai opplyste Det hvite hus at førstedamen var innlagt på sykehus for å foreta en nyreoperasjon.

- Inngrepet var vellykket og det var ingen komplikasjoner, lyder en uttalelse som Det hvite hus utstedte seks dager senere.

Ondsinnede rykter

Et fem dager langt sykehusopphold, til tross for at operasjonen ble beskrevet som et lite inngrep, fikk dermed fart på ryktene. Hun har heller ikke blitt avbildet siden før innleggelsen.

Det har versert en rekke ondsinnede rykter på Internett, blant annet at hun skal ha flyttet tilbake til New York sammen med sønnen Barron, eller at hun samarbeider med spesialrådgiver Robert Mueller, som gransker Russland-forbindelsen, melder BBC.

Da hun droppet å stille opp på en begivenhet i Det hvite hus onsdag - White House Sports and Fitness Day - fikk ryktene enda mer vind i seilene. Presidentens datter og rådgiver, Ivanka Trump, måtte tre inn isteden og holdt tale til publikum under begivenheten.

- Tøysete nonsens

Talsperson i Det hvite hus bekreftet tidligere denne uken at det går mange konspirasjonsteorier om presidenten og førstedamen.

- Dessverre må vi forholde oss til konspirasjonsteorier hele tiden, så dette er intet nytt, bare enda mer tøysete nonsens, sa talsperson Stephanie Grisham nylig i et intervju med Politico.

- Hun har det fint. Jeg vil ikke kalle det for et langt fravær. Hun var innlagt på sykehus i nesten en uke og er nå hjemme og er på bedringens vei, sa Grisham.

For flere uker siden gikk Det hvite hus og benektet rykter om at presidenten og førstedamen angivelig hadde gått fra hverandre, ifølge BBC.

Til og med storavisen The Washington Post omtalte rykter om at Melania Trump bodde hos foreldrene sine Amalija og Viktor Knavs i en forstad i Washington.

Tidligere president Barack Obama og kona Michelle ble også rammet av skilsmisserykter da de bodde i Det hvite hus.

Kommentarer til denne saken