RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håndgranat ble kastet inn på pub i Göteborg

Sist oppdatert:
Politiet sier at en gjenstand som trolig var en håndgranat, ble kastet inn på en pub sentralt i Göteborg fredag morgen. Ingen ble skadd.

Politiet fikk ved 7.30-tiden fredag morgen inn meldinger om knust glass og et høyt smell fra puben Flying Scotsman i Storgatan i Göteborg.

– Det har inntruffet en eksplosjon, trolig på innsiden av restauranten Flying Scotsman på Storgatan. I forbindelse med det ble to yngre, sortkledde og maskerte personer observert løpende fra stedet i retning Heden, sa Thomas Fuxborg, pressetalsperson for politiet i Region Väst, til Aftonbladet.

– Vitner har opplyst at de først hørte glass knuse og senere hørte en eksplosjon, så trolig ble noe kastet inn i restauranten, sa Fuxborg.

Politiets bombegruppe rykket senere ut til puben for å undersøke gjenstanden. En leilighet i nærheten ble midlertidig evakuert.

Til TT opplyser politiet at det trolig var en håndgranat som ble kastet inn i puben. De slår videre fast at ingen ble skadd.

Hendelsen etterforskes som allmennfarlig ødeleggelse. Det var ikke noe kjent trusselbilde mot puben som ble rammet.

De to som ble observert løpende fra stedet, var ved 12-tiden fredag ennå ikke pågrepet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere