Ifølge FN rommer leiren 50.000 mennesker, hvorav rundt en femdel er utenlandske statsborgere. Mange av dem antas å ha vært knyttet til IS. Den regnes i praksis som et stort utendørs fengsel.

– Tyrkiske fly angrep den kurdiske sikkerhetsstyrken fem ganger inne i leiren, sier Farhad Shami, en talsmann for SDF, til nyhetsbyrået AFP. Gruppa advarer om at personer med familiebånd til IS-medlemmer nå kan forsøke å rømme.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights, som følger situasjonen i Syria gjennom et nettverk av kilder i landet, var imidlertid angrepet rettet mot de kurdiske styrkene som vokter utkanten av leiren.

Det skal ha oppstått kaos blant leirens beboere etter angrepene. Så langt er det ukjent om noen er drept eller såret.

I en rapport omtalte Leger Uten Grenser forholdene i leiren som katastrofale. Ifølge dem hersker vold og lovløse tilstander, samtidig som den humanitære situasjonen er elendig.

Blant de innsatte er over 10.000 utenlandske borgere, også norske, som er plassert i det såkalte «annekset». Kurdiske myndigheter i Nord-Syria har gjentatte ganger bedt om at de blir hentet hjem, men repatrieringen har skjedd i rykk og napp.

Blant landene som nylig har hentet hjem borgere, er Australia og Nederland.