RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener islamofobi er blitt stuerent

Foto: David Jones/PA
Sist oppdatert:
Fordommer mot muslimer er blitt sosialt akseptabelt, hevder Storbritannias første muslimske kvinnelige regjeringsmedlem.

Sayeeda Hussain Warsi (39), bedre kjent som baronesse Warsi i Storbritannia, er minister uten portefølje i David Camerons koalisjonsregjering og dermed landets første muslimske regjeringsmedlem.

Hun er også viseformann det konservative partiet.

Det er i kraft av den siste rollen hun torsdag går på talerstolen for å ta et oppgjør med intoleransen i det britiske samfunnet, skriver The Telegraph.

Ifølge avisa vil hun bruke sin taletid på Universitetet i Leicester til å hevde at islamofobien nå er blitt stuerent og av mange briter blir betraktet som normalt og noe som ikke lenger vekker oppsikt.

Hun vil videre advare mot å plassere muslimer i båser som enten moderate eller ytterliggående.

Det vil være første gang en fra Cameron-regjeringen kaster seg inn i den religiøse debatten på denne måten og det vil markere en ny linje fra koalisjonsregjeringen i forhold til forgjengeren Labour som ikke våget å ta opp religiøse spørsmål, skriver The Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere