RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menigheten i Knutby trosser eldsterådet

Sist oppdatert:
Til tross for at menighetsforstander Helge Fossmo onsdag ble pågrepet og siktet for drapet på sin 23 år gamle kone Alexandra, slår ikke pinsemenigheten i Knutby hånden av pastoren.

Skuffet måtte medlemmer av eldsterådet for pinsebevegelsen i Sverige sent onsdag kveld forlate grendehuset i bygda Knutby uten å ha fått gehør fra pinseforsamlingen der Helge Fossmo er forstander.

Oppløse menigheten
– De mener vi har sveket dem for det vi har sagt om hvilke tiltak vi mener er nødvendige, sier lederen for det nasjonale eldsterådet, Lars Ivar Nilsson, til NTB.

Onsdag kveld samlet han og flere andre medlemmer av rådet, menigheten i Knutby til et allmøte der de tilbød den lukkede forsamlingen hjelp og støtte i den perioden den nå går gjennom. Et tiltakene som ble foreslått var å oppløse hele forsamlingen for deretter å starte opp på nytt, men de om lag 40 som deltok på møtet gikk sterkt i mot dette forslaget.

De fem pastorene som er igjen i menigheten, fikk ikke delta på allmøtet, men sto på gangen med journalistene som var møtt opp. Talsmann i menigheten, pastor Peter Gembeck, er opptatt av at Fossmo ikke skal forhåndsdømmes.

Kjærlighetsforhold
Onsdag ble den norskfødte forstanderen Helge Fossmo pågrepet og siktet for drap på sin 23 år gamle kone og for drapsforsøk på en 30-årig nabo, en mann, den 10. januar. Sammen med ham ble også ektefellen til den skadde mannen pågrepet og siktet for delaktighet for de samme forholdene.

Ifølge politiet skal det ha vært et kjærlighetsforhold mellom forstanderen og ektefellen til den skadde 30-åringen. Da de ble pågrepet onsdag oppholdt de seg sammen i en leilighet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere