RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menn snakker like mye som kvinner

Sist oppdatert:
Amerikanske forskere har talt over seks millioner ord.

Menn skravler like mye som kvinner, iallfall om vi skal tro konklusjonen i et forskningsprosjekt fra universitetet i Arizona.

Forskerne Matthias R. Mehl og James W. Pennebaker ved fakultetet for psykologi satte mikrofoner på 396 høyskolestudenter av begge kjønn, og talte opp ordene som ble ytret i løpet av dagen. 10 hele dager gikk studentene med mikrofoner mens forskerne talte.

Og resultatet?

Kvinner ytret i gjennomsnitt 16.215 ord i løpet av en dag, menn 15.669. Differansen, 546 ord, er ikke statistisk signifikant, mener forskerne.

- Hva er 500 ords forskjell sammenliknet med forskjellen på 45.000 ord mellom topp og bunn i denne undersøkelsen, spør Matthias R. Mehl, psykologiprofessor og ansvarlig for prosjektet.

Ideen til undersøkelsen kom da sentrale personer i psykologifakultetet i den knusktørre delstaten kom over en annen undersøkelse, publisert i et ukeblad, som antydet at kvinner snakket tre ganger så mye som menn.

Undersøkelsen ble publisert i det anerkjente amerikanske tidsskriftet Science, men opphavsmennene mener det er en klar svakhet i arbeidet, i og med at forskerne bare gransket amerikanske høyskolestudenter. Pennebaker mener tallene er direkte overførbare til andre i samme aldersgruppe, iallfall i USA.

- Spørsmålet er hvordan dette endrer seg når vi blir eldre, sier han.

Undersøkelsen sier derimot ingenting om hva studentene egentlig snakker om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere