*Nettavisen* Nyheter.

Mer makt til afro-amerikanerne

Demokratenes kraftige inntog i Kongressen resulterer i mer makt til afroamerikanerne.

23.11.06 19:14

Afroamerikanske lovgivere kan få viktige posisjoner i det demokratledete Representantenes hus. Dette kan bety at det vil bli mer oppmerksomhet rundt Katarina-katastrofen, samt styrking av rettighetene til afroamerikanere i USA.

Toppen er nådd
- I Kongressen er deres innflytelse steget fra én til ni. Toppen er helt klart nådd for svarte i Kongressen, sier David Bositis, som er analytiker innen afroamerikanernes politiske historie.

Det er til sammen 43 svarte kongressmedlemmer og samtlige er demokrater. Disse har vært ansatt lengst og kan derfor regne med å få viktige posisjoner i komiteene. Dette kan bidra til å styrke afroamerikanernes posisjon i landet, skriver Seattle Post-Intelligencer.

Stor innflytelse
- Dette er komiteer som har stor innflytelse i forhold til det afroamerikanske fellesskapet. Komiteene som tar for seg det juridiske kan håndtere blant annet hat-kriminalitet, sivile rettigheter, samt stemmerett, sier Hilary O. Shelton, som leder en landsomfattende organisasjon med hensikt å fremme rettighetene til afroamerikanere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.