Mer spent mellom USA og Venezuela

Venezulas president Hugo Chavez reagerer med uinnskrenket sinne på at USA nekter landet hans å kjøpe militærfly fra Spania.

USA har lenge gjort det kjent at de er sterkt mot det de betegner som en opprusting av Venezuela. Torsdag ble det klart at USA kan nekte Spania å selge 12 transportfly og fly ment til etterretning i havstrøkene utenfor Venezuela. Årsaken er at flyene er utstyrt med amerikanske teknologi.

Hard retorikk
- Hva er dette, hvis det ikke er bevis på det grusomme imperialismen Washingtons regjering trykker ned over hodene på verden, sa Chavez i sin årlige redegjørelse for nasjonalforsamlingen i Venezuela fredag.

- Et nytt angrep på Venezuela er under oppbygging, men Mr. Danger (Bush-referanse Red.Anm) du vil knuses mot makten fra sannheten og moralen, sa Chavez videre.

Venezuela, som er den femte største eksportøren av olje i verden, gjorde i fjor en avtale med Spania om kjøp av diverse militært utstyr. Noe som ikke falt i god jord hos makthaverne i Washington D.C.

- Truer stabiliteten
USA mener oppgraderingen av forsvaret i Venezuela kan true stabiliteten i regionen, og har aktivt motarbeidet handelen.

Spanske myndigheter har nå sagt de vil bytte ut den amerikanske teknologien i flyene, og fullføre handelen med Venezuela. Våpenhandelen mellom de to landene er verdsatt til to milliarder dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.