RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer støtte til Øst-Europa

Sist oppdatert:
Hvert år skal Norge betale om lag 2 milliarder kroner i støtte til de nye EU-landene. Barn og helse er satsingsområdene.

Det er EU-utvidelsen i 2005 som medførte ordninger om at Norge skal bevilge støtte til prosjekter i de nye medlemslandene, ifølge en pressemelding fra Helse- og Omsorgsdepartementet

I Warszawa mandag åpnet statssekretær Rigmor Aasrud en konferanse om EØS- finansieringsordningene og helsesektoren. 120 deltakere fra Estland, Latvia, Litauen, Norge, Polen, Tsjekkia og Ungarn deltok på konferansen. Formålet med konferansen er å stimulere til samarbeidsprosjekter innen helse mellom Norge og de nye EU-landene.

Prioriterer barn og helse
Alle de nye EU-landene prioriterer prosjekter for barn og helse. Prosjektene vil være innen områder som smittevern, barneomsorg, bruk av IKT i helsevesenet, reform av helsesystemene, kreftforebygging og helseregistre.

- Det er gledelig at mottakerlandene prioriterer helse så høyt innenfor finansieringsordningene, sier statssekretær Rigmor Aasrud i Helse- og omsorgsdepartementet.

- Norge er god partner
Aasrud sier at det er ingen forutsetning at prosjektene skal ha norske samarbeidspartnere, men at de merker stor interesse for å involvere norske aktører i prosjektene.

- Det er klart at denne interessen også er takket være at Norge har vist seg som en god partner i tidligere helsesamarbeid. Å være partner i disse prosjektene, vil også være svært nyttig for norsk helsevesen. Vi opplever at mange land ønsker å lære av våre erfaringer, og vi har også mye å lære av samarbeidet med disse EU-landene, avslutter Aasrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere