Merkel får EU-støtte

- Angela Merkel er bedre for Tyskland og EU enn Gerhard Schröder, mener Eus kommisjonær for konkurranse.

17.09.05 11:14

I et avisinnlegg skriver konkurransekommisjonær Neelie Kroes at hun håper Angela Merkel vinner valget i Tyskland i helgen. Merkel vil svekke det stivbeite tyske byråkratiet, mener Kroes.

- Kvinner har en tendens til å bryte gjennom slike blokader gjennom direkte kontakter, uavhengig av formelle kanaler, skriver Kroes i den nederlandske avisa Trouw, melder Reuters.

Den tidligere statsråden og forretningskvinnen Neelie Kroes var kjent som en markedsliberaler mens hun satt i den nederlandske regjeringen.

Meningsmålinger før søndagens valg tyder på at Angela Merkes og de konservative fortsatt leder foran sosialdemokratene med Gerhard Schröder i spissen, men forspranget har krympet de siste ukene.

Avisinnlegget har vekket reaksjoner. Som kommisjonær for konkurranse, har Kroes ansvaret for å kontrollere at fusjoner i milliardklassen skjer i tråd med Eus regelverk.

- Neelie Kroes uttrykte sine meninger som politiker og kvinne, ikke som komminsjonær for konkurranse, sier en talsmann for Kroes ifølge Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.