RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkel får EU-støtte

Sist oppdatert:
- Angela Merkel er bedre for Tyskland og EU enn Gerhard Schröder, mener Eus kommisjonær for konkurranse.

I et avisinnlegg skriver konkurransekommisjonær Neelie Kroes at hun håper Angela Merkel vinner valget i Tyskland i helgen. Merkel vil svekke det stivbeite tyske byråkratiet, mener Kroes.

- Kvinner har en tendens til å bryte gjennom slike blokader gjennom direkte kontakter, uavhengig av formelle kanaler, skriver Kroes i den nederlandske avisa Trouw, melder Reuters.

Den tidligere statsråden og forretningskvinnen Neelie Kroes var kjent som en markedsliberaler mens hun satt i den nederlandske regjeringen.

Meningsmålinger før søndagens valg tyder på at Angela Merkes og de konservative fortsatt leder foran sosialdemokratene med Gerhard Schröder i spissen, men forspranget har krympet de siste ukene.

Avisinnlegget har vekket reaksjoner. Som kommisjonær for konkurranse, har Kroes ansvaret for å kontrollere at fusjoner i milliardklassen skjer i tråd med Eus regelverk.

- Neelie Kroes uttrykte sine meninger som politiker og kvinne, ikke som komminsjonær for konkurranse, sier en talsmann for Kroes ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere