RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkel sier nei til ny redningspakke

Sist oppdatert:
Eurosonens finansministre skal holde et krisemøte via telefon klokken 19 for å diskutere grekernes siste forslag for å redde økonomien.

Tysklands statsminister Angela Merkel er ikke villig til å vurdere en tredje redningspakke før Hellas har avholdt den omstridte folkeavstemningen om låneavtalen søndag.

Det gjorde hun klart under et møte med sine partifeller tirsdag.

Eurosonens finansministre skal holde et krisemøte via telefon tirsdag klokken 19 for å diskutere et siste forslag for å redde gresk økonomi.

– Ekstraordinær telefonkonferanse med eurogruppen i kveld klokken 19 Brussel-tid for å diskutere den formelle forespørselen som kom fra den greske regjeringen i ettermiddag, skriver eurosjef Jeroen Dijsselbloem på Twitter.

Den greske regjeringen la tirsdag fram et forslag om en toårig redningsavtale med eurosonen for å redde Hellas' banker.

Statsminister Alexis Tsipras ønsker en avtale med eurosonens redningsfond ESM for de neste to årene, parallelt med en løsning for den greske gjelden.

Tsipras har også bedt om en kortvarig forlengelse av låneprogrammet med eurosonen. Programmet utløper ved midnatt tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere