RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP)

Merkel skal hjelpe Sarkozy i valgkampen

Tysklands statsminister Angela Merkel vil hjelpe Frankrikes president Nicolas Sarkozy når han ventelig skal kjempe om en ny periode til våren.

Frankfurt (NTB-AFP): Det var generalsekretær Hermann Gröhe i Merkels kristeligdemokratiske parti CDU som lørdag annonserte at hun kommer til å stille opp på valgarrangementer fram mor valget i april og mai.

Sarkozy gjorde det samme for Merkel da hun vant valget i Tyskland i 2009.

Nicolas Sarkozy, som i 2007 ble valgt til president for en femårsperiode, har ennå ikke annonsert sitt kandidatur for en andre periode. Det er ventet at han vil gjøre det i månedsskiftet februar/mars.

Første valgomgang holdes 22. april, mens de to kandidatene med flest stemmer i første runde vil kjempe om presidentembetet i en avgjørende omgang 6. mai.

Sarkozys fremste utfordrer er Sosialistpartiets François Hollande, som denne uken la fram sitt politiske program. I 60 punkter lover Hollande å få fart på Frankrikes økonomi, blant annet gjennom økt sysselsetting.

Hollande har en klar ledelse over Sarkozy på meningsmålingene, og presidenten trues også av Marine Le Pen, som leder ytre høyre-partiet Nasjonal Front. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere