RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merker ingenting til sexhandel

Sist oppdatert:
Det er over 200 utesteder i Kosovo der kvinner antakelig blir misbrukt seksuelt. – Dette er ikke noe vi merker noe til, sier en talsmann for de norske styrkene i Kosovo.

En rapport offentliggjort av Amnesty International sier at det er over 200 utesteder i Kosovo der kvinner og unge jenter blir solgt som sexslaver. 20 prosent av kundene er utlendinger knyttet til den internasjonale bistands- og fredsbevarende operasjonen i landet. Men de rundt 500 norske soldatene i Kosovo merker ingenting til sexhandelen.

- Vi har ikke hatt noe tilfelle av soldater som har vært involvert i dette. Problemet med sexhandel er noe vi registrerer med omtale fra det internasjonale samfunn og i rapporter. Vi har så strenge retningslinjer for bevegelse utenfor leiren at dette ikke er noe problem for oss, sier presse- og informasjonsoffiser for den norske Kosovo-styrken kaptein Jan Harald Tomassen, til TV 2 Nettavisen.

- Er det ikke naivt å tro at ingen av de rundt 500 nordmennene som er i Kosovo-styrken har vært borti noe av dette?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi er ikke flere enn at skulle noe sånt oppstå, ville det kommet for dagen. Vi har stor tiltro at mannskapet forholder seg til de retningslinjer og regler vi har. Det er en flott gjeng med oppegående folk, forsikrer Tomassen.

Tomassen forteller at norske soldatene sjelden er utenfor leiren når de ikke er på oppdrag, og at permisjoner så godt som alltid brukes til å reise hjem til Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere