*Nettavisen* Nyheter.

Mers krever flere ofre i Sør-Korea

Myndighetene i Sør-Korea melder om nok et dødsfall som følge av luftveissykdommen mers. Foto: Kim Hong-ji (Reuters / NTB Scanpix)

Luftveissykdommen mers har nå krevd 16 menneskeliv i Sør-Korea, der det til nå er registrert 150 smittede.

Mandag meldte helsemyndighetene i Sør-Korea om fem nye tilfeller av mers-smitte og at ytterligere en av dem som tidligere har fått påvist luftveissykdommen var død.

16 mennesker er nå bekreftet døde som følge av mers i Sør-Korea, noe som har skapt frykt i hele Asia og fått mange til å avlyse planlagte reiser til landet.

Den sørkoreanske sentralbanken gikk før helga til det skritt å kutte renta som et forebyggende tiltak mot konsekvensene av mers.

Utbruddet i Sør-Korea er det største utenfor Saudi-Arabia og ble oppdaget i mai etter at en 68 år gammel forretningsmann returnerte fra en reise til Midtøsten.

Alle det siden er påvist smitte hos, kan knyttes til denne mannen, og smitten er spredt ved sykehusene der han har vært behandlet.

Det er ikke påvist smittespredning utenfor Sør-Korea som følge av utbruddet, med unntak av en sørkoreansk mann som trosset en oppfordring fra helsemyndighetene om å bli i karantene og reiste til Kina.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.