RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meslingeutbrudd på speiderleir

Sist oppdatert:
Et tilfelle av den sjeldne sykdommen har blitt registrert på leir med flere hundre norske barn.

Norsk folkehelseinstitutt går mandag ut og ber de norske deltakerne om å være oppmerksom på meslinger etter utbruddet på World Scout Jamboree 2007.

En av de sveitsiske deltakerne på speiderleiren, som holdes i Essex i sørøstlige England, har ifølge Folkehelseinstituttets nettsider blitt syk mens han var på speiderleiren.

400 nordmenn
Rundt 400 gutter og jenter mellom 14 og 18 år fra hele landet deltar på World Scout Jamboree 2007. Ifølge Folkehelseinstituttet skal den sveitsiske gutten ha blitt smittet før han kom til England og er nå sendt tilbake hjem.

Sykdommen meslinger er en av de barnesykdommene som forårsaker flest dødsfall i verdenssammenheng. Hvert år dør cirka 500.000 barn av sykdommen. I Norge har den imidlertid vært så å si utryddet siden vaksine ble innført i 1969. Sykdommen ytrer seg ved katarralske symptomer og utslett.

Folkehelseinstituttet ber nå i en pressemelding særlig uvaksinerte deltakere om å tenke på muligheten for meslinger ved febersykdom som måtte opptre fram mot 17. august.

- De fleste vaksinerte
Kontingentleder Erik Bodahl-Johansen har imidlertid ikke fått noe opplysninger om meslingeutbruddet.

- Det er vi ikke kjent med, sier Bodahl-Johansen til Nettavisen.

- Det nærmeste vi kommer er influensa, legger han til.

Den norske helsestaben opplyser forøvrig at de aller fleste norske barn er vaksinert mot meslinger.

Risikoen for å ha blitt smittet skal imidlertid være liten for de norske deltakerne, skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere