RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mest attraktive «ungkar» tiltalt for voldtekt

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
People Magazine kåret Gary Zerola til en av USAs mest attraktive ungkarer. Politiet mener han har en mørkere side.

Zerola havnet på People’s liste over ettertraktede ugifte menn i 2001 på grunn av sitt arbeid for fosterbarn. Han var også på audition for realityserien «Ungkaren».

Flere tiltaler
Men Zerola er tiltalt for flere seksuelle overgrep mot unge kvinner, melder AP.

Rettssaken mot ham begynner i Boston tirsdag. Han er tiltalt for å ha angrepet to 19-åringer i Massachusetts 2004 og 2006.

Han er også tiltalt i Florida, der myndighetene mener han tvangsdopet en 18-åring og voldtok henne. Overgrepet skal ha skjedd på et hotell i Miami Beach mens Zerola var ute på prøve for overgrepene i Massachusetts.

Plukket opp på bar
I alle tilfellene skal Zerola ha møtt kvinnene på bar. Der skal han ha sjarmert dem for så å ty til vold når de senere nektet å ha sex med ham.

Kvinnen han traff på bar i Florida hevder hun var jomfru. Etter å ha blitt tvangsfôret med piller våknet hun naken og blødende ved siden av Zerola, ifølge kvinnens forklaring.

Ungkaren benekter at han har hatt sex med kvinnen, men nektet å avgi DNA-prøve.

I 2004-saken er Zerola tiltalt for ha voldtatt en kvinne flere ganger i hans leilighet.

Skulle bare på do
I 2006-saken skal en kvinne ha blitt med ham inn for å låne toalettet etter den første daten. Etter at hun avviste seksuelle tilnærmelser fra Zerola skal han ha revet av henne kjolen og undertøyet, presset henne opp mot veggen og nektet henne å dra.

I forkant av overgrepet skal han ha kjøpt klær og sko for 950 dollar til kvinnen før han forsøkte å voldta henne hjemme. Kvinnen ringte politiets nødnummer, og samtalen ble sporet via GPS til Zerolas leilighet.

- Han brukte mye tid på å pleie disse kvinnene, sier aktor Suzanne Kontz under en høring i november.

Zerola er løslatt mot en kausjon på 100.000 dollar.

Vanskelig barndom
Zerola var den yngste i en søskenflokk på sju. Da han var tre år gammel ble han plassert i fosterhjem etter at foreldrene skilte lag og moren ble syk. Han ble skyflet fra ett fosterhjem til et annet i flere år før han ble permanent plassert.

Han er utdannet i jus og offentlig administrasjon ved Suffolk University. Han har arbeidet for statsadvokaten i saker knyttet til barnemishandling og vold i hjemmet og har gjort seg bemerket som en talsmann for fosterbarns rettigheter.

I sin profil i People uttalte Zerola at han statistisk sett burde vært gjeldsslave eller i fengsel.

- Det er ikke mange eksempler på barn som har vært så mange fosterfamilier som Gary, og som har klart å heve seg over det, sier Michael Natola, forsvarsadvokat og en av Zerolas nære venner.

Zerola har også startet en gruppe for frivillige som samler inn penger til å kjøpe klær og gaver til fosterbarn.

For øyeblikket er Zerolas rett til å praktisere som advokat inndratt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere