RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mest dødbringende konflikt på 60 år

Siden krigen i Kongo startet i 1998 har nesten fire millioner mennesker mistet livet.

Konflikten i Kongo er verdens største humanitære krise og fire millioner mennesker har mistet livet i kjølvannet av krigen som startet i 1998. Det viser undersøkelsen «Mortality in the Democratic Republic of Congo: a nationwide survey» som er utarbeidet av International Rescue Committee (IRC).

Richard Brennan, som er hovedforfatteren av rapporten, mener at Kongo trenger sårt forbedring innen sikkerhetstiltak og økt humanitær assistanse for å redde liv i det krigsrammede landet.

- Kongo er den dødeligste krisen i verden de siste 60 årene, sier Brennan.

Konflikten i Kongo har etter hvert blitt kjent som «Afrikas første verdenskrig» siden seks nasjoner var involvert i konflikten da krigen startet i 1998.

Det kommer frem i undersøkelsen at flere har død som en indirekte følge av krigen enn de som faktisk har død i kamp. Landets helse-, transport- og sosialinfrastruktur har blitt ødelagt som en følge av urolighetene.

Til tross for den store humanitære krisen mener rapportens forfattere at Kongo har fått lite respons fra det internasjonale samfunnet og at noe må gjøres straks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere