RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meteoritt utløste brann og bønn

Foto: REUTERS
Sist oppdatert:
Da meteoritten landet i distriktets risåkre, fikk politiet mer enn branner å hanskes med.

En meteoritt som traff Kambodsja utløste brann i risåkrer og bønn blant lokalbefolkningen. Landsbyboerne ville ikke la politiet fjerne steinen fra himmelen.

Meteoritten på 4,5 kilo landet i tidligere Røde Khmer-land nordvest i landet, og resulterte i brennende rismarker, melder Reuters.

Nedslaget utløste også bønn fra lokalbefolkningen som så meteoritten lande, og som tolket det som et fredstegn fra himmelen.

- Noen bønder er sinte på steinen fordi den startet branner og ødela flere hektar med åkerland, sier Sok Sareth, politisjef i Banteay Meanchey-provinsen.

- Men andre ba politiet om å la meteoritten ligge der den landet, for å kunne be ved den, sa han til Reuters onsdag.

Den bråkte som en bombe som slo ned, men tross det voldsomme nedslaget, møtte politiet motbør da de ville fjerne meteoritten.

Bilder av den svarte steinen preger nå hovedstadsavisene i landet, og steinen er nå blitt fraktet bort av politiet for å undersøkes vitenskapelig.

(Illustrasjonsfoto)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere