*Nettavisen* Nyheter.

Mette-Marit i gullvogn

I gullbelagt vogn trukket av dronning Elizabeths hester, innledet kongefamiliens besøk i Storbritannia tirsdag. Se bildene.

25.10.05 20:09

(SIDE2): Kongefamiliens besøk i Storbritannia er omringet av langt større pomp og prakt enn det vi er vant til her hjemme.

Ankom i «Norge»
Kongefamilien ankom derfor seilende oppover Themsen i «Norge». Båten er ført over Skagerrak for anledningen selv om kronprinsparet ankom med fly.

Besøket er både en gjenvisitt av dronning Elizabeth og prins Philips besøk her for noen år siden, og en markering av 100 år med diplomatiske forbindelser mellom landene.

Opptatt av gravid Mette-Marit
Britiske medier er også opptatt av besøket, mye fordi Mette-Marit er åtte måneder gravid. Tirsdag valgte hun en enkel lilla kjole med en lys syrinfarget kåpe. Dronning Sonja hadde en enkel lyseblå drakt med applikasjoner. Kronprins Haakon og kong Harald var i gallauniform.

Utenriksministeren, justisministeren og olje- og energiministeren er en del av kongeparets offisielle følge. Det er første oppdrag for de fleste av de nybakte ministrene. Kongefamilien skal også møte Tony Blair. Men først skal de i bankett som holdes av Camilla, hertuginnen av Cornwall. Dette blir den første banketten Camilla holder for et kongelig besøk.

Nære bånd
Tirsdag ble besøket offisielt markert som startet ved at kongefamilien ankom The Horse Guards for så å bli fraktet med hest og gullbelagte vogner til Buckingham Palace. Der ventet dronning Elizabeth, prins Philip og deres datter, prinsesse Anne.

Båndene mellom den norske og britiske kongefamilien er sterke både rent blodsmessig, men også gjennom at kong Olav var svært god venn av den nå avdøde dronningemoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.