RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Fredriksen velges som leder på et ekstraordinært landsmøte i Socialdemokraterne.
Mette Fredriksen velges som leder på et ekstraordinært landsmøte i Socialdemokraterne. (Socialdemokraterne)

Mette tar over etter Helle - skal samle de rødgrønne i Danmark

Hun skal prøve å samle venstresiden i dansk politikk.

KØBENHAVN (NTB-Ritzau): Mette Fredriksen får i oppgave å samle venstresiden i dansk politikk når hun søndag blir valgt til Socialdemokraternes nye leder.

Fredriksen velges på et ekstraordinært landsmøte, og hun blir dermed hele venstresidens frontfigur og statsministerkandidat.

Både Socialistisk Folkeparti (SF), som er søsterpartiet til norske SV, og Enhetslisten lengst til venstre håper Fredriksen vil føre sosialdemokratene inn på en mer venstreorientert kurs.

– Vi håper mer enn vi forventer, og vi håper at Mette Fredriksen vil stå som en sosialdemokratisk leder som har en mer rettferdig fordelingspolitikk for øyet, sier Enhetslistens Pernille Skipper.

SF-leder Pia Olsen Dyhr konstaterer at Fredriksen, som skal tilhøre venstrefløyen i det sosialdemokratiske partiet, har en reparasjonsjobb å gjøre.

– Vi skal i gang med å gjenreise sentrum-venstre som et sterkt alternativ til høyrefløyen, sier hun.

Men De Radikale, som satt i regjering med Socialdemokraterne før valget, håper Fredriksen vil holde partiet i sentrum av dansk politikk, slik at brede avtaler kan inngås.

Socialdemokraterne tapte valget nylig, og statsminister og partileder Helle Thorning-Schmidt varslet sin avgang allerede på valgnatten. Hun ble av mange på venstresiden anklaget for å føre en blå politikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere