RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mexico venter på en av tidenes kraftigste orkaner

STORMEN PATRICIA er den kraftigste noensinne på den vestlige halvkulen med vinder på 320 kilometer i timen og et trykk på 880 millibar.
STORMEN PATRICIA er den kraftigste noensinne på den vestlige halvkulen med vinder på 320 kilometer i timen og et trykk på 880 millibar. (The Weather Channel (skjermdump))
Sist oppdatert:
Mennesker i Mexico er på flukt fra «Patricia».

NEW YORK (Nettavisen): Mexico har ifølge New York Daily News erklært unntakstilstand ettersom landet regner med å bli truffet av «Patricia» fredag.

«Patricia» er den sterkeste orkanen som noensinne er registrert i den vestlige hemisfæren, opplyser Dave Roberts ved USAs stormvarselsenter til avisen.

Vinden er oppe i 320 kilometer i timen og trykket er så lavt som 880 millibar, ifølge MSNBC. Den er dermed på nivå fem på Saffir-Simpson-skalaen. Det er det høyeste nivået.

Det er ventet at Patricia vil treffe vestkysten av Mexico fredag kveld, lokal tid. Innbyggerne er allerede på flukt østover i landet.

Det er forståelig.

Patricias krefter er sammenlignbare med tyfonen Haiyan, som tok livet av rundt 7300 mennesker på Filippinene for to år siden.

(Artikkelen fortsetter)

DETTE SATELITTBILDET viser stormen Patricia på vei mot vestkysten av Mexico. Bildet ble tatt klokken 11 lokal tid fredag.
TO MENN FYLLER sekker med sand på stranden mens de forbereder seg på at stormen Patricia skal ankomme Puerto Vallarta i Mexico.
MANGE FLYKTER fra Puerto Vallarta med buss.
EN KVINNE OG HUNDEN på tur torsdag kveld, dagen før stormen Patricia er ventet å ankomme Puerto Vallarta i Mexico.


Det er imidlertid ikke alle som flykter. Mange går i stedet til innkjøp av rasjoner og forsøker å forsterke sine tilholdssteder med ekstra teip eller sandsekker.

Stormsenteret i Miami advarer om at det begynner å bli dårlig tid, og at stormen kan forårsake gigantiske bølger og oversvømmelser.

- Dett er en ekstremt farlig og potensielt katastrofal tropisk syklon, sier meteorolog Dennis Feltgen.

Patricia kan også komme til å forårsake skader i Texas, frykter meteorologene. Værvarslene indikerer at stormen vil bryte opp i retning av den sørlige, amerikanske staten og forårsake ekstremt kraftig regnvær. Texas er allerede plaget av kraftige nedbørsmengder.

- Dette kommer til å gjøre en vanskelig situasjon enda verre, tror Feltgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere