RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MH-17-rapport legger skylda på russisk rakett


Vrakrester etter MH17 som styrtet i Øst-Ukraina i fjor sommer.
Vrakrester etter MH17 som styrtet i Øst-Ukraina i fjor sommer. Foto: Sergei Karpukhin
Sist oppdatert:
Lekkasjer fra den nederlandske rapporten om nedskytingen av det malaysiske flyet over Ukraina i fjor konkluderer med at flyet ble skutt ned av en russisk rakett, melder CNN.

Den endelige rapporten fra det nederlandske etterforskerne er ennå ikke publisert, men eksemplarer av det foreløpige utkastet er sendt til luftfartsmyndigheter og andre instanser, blant annet Boeing og USAs fly- og sikkerhetsmyndigheter NTSB og FAA.

Ifølge to kilder med kjennskap til rapporten inneholder den detaljerte opplysninger om hvilken type rakett som ble brukt mot MH-17, og rakettens nøyaktige bane.

Ikke bare viser rapporten presist hvor raketten ble skutt ut fra, men også hvem som hadde kontroll over området på det aktuelle tidspunktet. Og rapporten legger skylda klart på prorussiske opprørere, skriver CNN.

Ifølge kildene gir rapporten også noe skyld til Malaysia Airlines for ikke å ha fulgt med på meldingene, de såkalte Notices to airmen (NOTAM), som andre land utsteder om potensielle problemer. I motsetning til en rekke andre flyselskaper hadde ikke Malaysia Airlines sluttet å fly direkte over konfliktområdene i Ukraina.

Den endelige rapporten ventes frigitt i oktober etter at andre lands luftfartsmyndigheter har fått anledning til å rette opp eventuelle feil. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere