Michael Cohen dømt til tre års fengsel

Michael Cohen ankom onsdag formiddag rettslokalet i New York sammen med sin datter Samantha Cohen og sin sønn Jake Cohen. Foto: AP / NTB scanpix

Michael Cohen ankom onsdag formiddag rettslokalet i New York sammen med sin datter Samantha Cohen og sin sønn Jake Cohen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen er dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering.

12.12.18 18:18

I retten onsdag sa Cohen at han påtok seg ansvaret for kriminelle handlinger, «inkludert handlinger som omfattet USAs president».

– Det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger, sa Cohen.

Cohen sa også at «blind lojalitet» overfor Trump «førte meg inn på mørkets vei i stedet for lysets vei».

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om rundt fem års fengsel. Cohens forsvarer mente at hans klient burde slippe fengselsstraff.

Cohen var tiltalt for blant annet skatte- og finanslovbrudd, inkludert brudd på loven om valgkampfinansiering. Han erklærte seg i august skyldig i åtte tiltalepunkter.

Cohen har blant annet erkjent å ha organisert utbetaling av penger til folk for å ti stille og dermed beskytte presidenten.

Han sier blant annet at Trump ga ham i oppdrag å betale pornostjernen Stormy Daniels for å ikke snakke om affæren hun hevder å ha hatt med Trump.

Han har også innrømmet å ha løyet til Senatets etterretningskomité i fjor om Donald Trumps planer om å bygge et Trump Tower i Moskva.

Cohen var Donalds Trumps private advokat og en av presidentens fremste rådgivere og ledere i forretningsimperiet Trump Organization.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Politikk

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag