RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Michael Howard skal redde Tory

Sist oppdatert:
Høyresidens veteran og tidligere innenriksminister Michael Howard (62) bekrefter at han vil overta ledelsen av Storbritannias konservative parti.

Michael Howard tror han er mannen som kan få det skadeskutte opposisjonspartiet på fote igjen.

- Storbritannia fortjener bedre enn det som er situasjonen i dag, sa Howard i sin direkteoverførte tale på Sky News torsdag ettermiddag.

Bedt om å stille
Tory-leder Ian Duncan Smith ble kastet onsdag. Jakten på ny leder begynte umiddelbart og Michael Howard ble raskt utpekt som favoritt til å ta over lederjobben.

Onsdag kveld ba en gruppe høytstående medlemmer av partiet Howard, som er tidligere innenriksminister og tilhører partiets høyrefløy, om å stille til valg som ny leder.

Torsdag ettermiddag bekreftet Howard at han er rede til å overta jobben.

- For alle briter
Til høylydt jubel fra støttespillere forsikret han at han vil lede partiet fra sentrum og utnytte alle talenter i partiet.

Tory skal bli et parti for «hele Storbritannia og alle briter» og skal tilby «en annen type politikk», sa Howard, som også benyttet møtet med pressen til å skryte av den sparkede lederen.

- Jeg er Ian Duncan Smith stor takk skyldig, for hans mot, hans verdighet,hans anstendighet, og for alt han har oppnådd for oss de siste to årene, sa Howard til stor jubel fra sine fremmøtte tilhengere.

Eneste kandidat
Howard er ikke av den beskjedne typen og ingen skal være i tvil om at hele hans hjerte banker for Tory:

- Dette er et flott parti, det mest utholdende og mest suksessfulle partiet i demokratiets historie, sa Howard.

- På sitt beste er vi et bredt og generøst parti, bredt i appell og generøst i fremtoning - et parti som er i stand til å representere alle briter og hele Storbritannia.

Flere ledende rivaler har allerede kastet inn håndklet, slik at Howard i øyeblikket er den eneste kandidaten til å overta ledervervet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere