RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Michelle vs. Cindy

Sist oppdatert:
USA skal snart velge mellom å få en angivelig «rasist» eller en tidligere pillemisbruker som førstedame i Det hvite hus.

En meningsmåling gjennomført av Rasmussen viser at 60 prosent av velgerne mener at presidentkandidatens kone vil ha en betydning for hvem de stemmer på under valget 4. november.

42 prosent av befolkningen mener det er uheldig å få Michelle Obama (44) som førstedame, og 25 prosent mener det er svært uheldig. Mens 29 prosent mener det er uheldig å få Cindy McCain (54) inn i Det hvite hus, og 10 prosent mener det er svært uheldig, skriver The Times.

Begge kvinnene skårer derimot høyt på 40-tallet når det gjelder positive målinger, noe som underbygger partilojaliteten. Men kvinnene må i likhet med sine ektemenn vinne tilliten hos de uavhengige velgerne som ennå ikke har bestemt seg.

Barack og Michelle Obama fremstår på mange måter som en mer tradisjonell kjernefamilie enn det John og Cindy McCain gjør. Obama-ekteparet har to døtre på ti og syv år, mens McCain har syv barn fra to ekteskap.

Den tradisjonelle hustruen
Likevel er det Cindy som blir ansett for å være den tradisjonelle hustruen som holder seg i bakgrunnen, mens Michelle velger en mer offensiv fremtoning.

- Cindy McCain har et veldig klassisk og elegant utseende, og holder seg stort sett i bakgrunnen. Mens Michelle Obama er mer på kanten, moderne og stilig, sier den konservative kommentatoren Danielle Crittenden til The Times.

- Michelle Obama er oppi ansiktet ditt, og blir rammet av samme dobbeltmoral som Hillary Clinton, da hun var førstedame. Hun ønsker å være en moderne kvinne med sine egne meninger, men blir samtidig kritisert for det. Cindy McCain får ikke den samme kritikken fordi hun tydeligvis har trukket seg litt i bakgrunnen, sier Crittenden.

Michelle Obama har fra flere hold blitt utsatt for angrep, og ektemannen har bedt Republikanerne om å la kona hans være i fred. Nylig ble hun offer for en rasistbetont bemerkning på TV da hun hilste på ektemannen ved å slå knyttnevene sammen. Ifølge en nyhetsanker kan dette ha vært en såkalt terrorhilsning.

Pillemisbruker
Under John McCains nominasjonskamp i 2000 ble det avdekket at kona Cindy McCain var en pillemisbruker. Dette er nå historie. Derimot står Michelle i fare for å skade valgkampen til ektemannen Barack.

Det verserer nemlig rykter om at det finnes et videoopptak av Michelle hvor hun skal ha omtalt hvite mennesker som «whitey», noe som er et rasistisk uttrykk.

Michelle skal angivelig ha kommet med den uheldige kommentaren under en samtale med den antisemittiske lederen for organisasjonen Nation of islam, Louis Farrakhan. Barack Obama har avvist dette som rent oppspinn, men den tidligere CIA-mannen Larry Johnson er overbevist om at opptaket eksisterer, ifølge The Times.

Johnson tror at Republikanerne venter med å offentliggjøre opptaket til etter at Obama blir formelt nominert som presidentkandidat under landsmøtet i Denver i august.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere