RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft stenger alle chatterom

Portalsjef i MSN Norge
Portalsjef i MSN Norge Foto: Berit Roald/SCANPIX (Berit Roald/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Microsoft er lei spam og pedofile, og stenger nå alle chatterom på portalen MSN. 50.000 nordmenn bruker pratekanalene.

Fra 14. oktober stenges MSNs pratekanaler på internett i 28 land, deriblant Norge. Pratekanalene, eller de såkalte chat-rommene, har vært et yndet sted for utsendere av uønsket reklame til å skaffe seg e-postadresser. Det er noe av begrunnelsen for at Microsoft har valgt å stenge.

50 000 brukere

- MSN gjør alt vi kan for å begrense spam. Avviklingen av vår chat-tjeneste er et av tiltakene for å begrense spredningen av e-postadresser. Samtidig har gratisprogrammet MSN Messenger overtatt funksjonen til chat for mange brukere, sier portalsjef Helge Birkelund i MSN Norge til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Birkelund er det rundt 50 000 nordmenn som benytter chat-tjenestene i dag. Samtidig er omlag 600 000 registrert som brukere av MSN Messenger.

Samtidig med at MSN vil stoppe spam er også chat-kanaler et velkjent sted for pedofile til å ta kontakt med barn. Birkelund sier de ikke har opplevd dette i Norge, men bekrefter at det har vært med i vurderingen som er gjort om å stenge tjenestene.

Anbefaler Messenger

Helge Birkelund sier bruk av den registreringspliktige MSN Messenger-tjenesten gjør det lettere for foreldrene å holde kontroll med hvem ungene har kontakt med og hva de snakker om.

- Her har brukerne kontroll over hvem de samtaler med og de kan enkelt stenge ute dem som de ikke ønsker å kommunisere med. Generelt sett er de åpne chat-rommene den minst kontrollebare kommunikasjonskanalen på Internett. Foreldre bør derfor sette klare grenser for bruk av disse for barna sine, sier Birkelund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere