RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Middagsinvitasjon utløste USA-angrep

Sist oppdatert:
Det skal ha vært en middagsinvitasjon til Al Qaidas nestleder som utløste det amerikanske flyangrepet i Pakistan lørdag.

Det opplyser en pakistansk etterretningsoffiser til Reuters søndag. Angrepet, hvor minst 18 mennesker ble drept, deriblant kvinner og barn, blir fordømt av Pakistan.

Ifølge nyhetsbyrået møtte aldri Zawahri til middagen han var invitert til i Ayman i Pakistan.

Pakistanske etterretningsoffiserer sier nå at de undersøker opplysninger om at så mange som syv utenlandske opprørere ble drept i angrepet. Likene av de syv skal ha blitt fjernet av lokale tilhengere. Ifølge etterretningskildene er det ingen indikasjoner på at Al-Zawahri var til stede under middagen.

Den amerikanske regjeringen har så langt ikke kommentert angrepet, men ifølge amerikanske kilder som kjenner til operasjonen er det for tidlig å si noe om Zawahris skjebne. Kilden, som ønsker å være anonym, sier angrepet ble utført på bakgrunn av «svært gode» etterretningsopplysninger om at Zawahri skulle ha vært til stede under middagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere