Gå til sidens hovedinnhold

Midt i tyfonens herjinger

I vann, glasskår og sterk vind, forsøkte de norske studentene å redde en hotellansatt. Se tyfonens herjinger.

Stormen hadde vindkast på 180 km/t da den slo inn over Vietnam, og knuste flere tusen hjem søndag.

Se flere bilder fra uværet nederst i saken

Den norske studenten Helene Abrahamsen er en av mange nordmenn som befinner seg midt i det kraftige uværet.

Knuste dør
- I dag tidlig var det en av de ansatte på hotellet som ble skadet. Fordi en balkongdør av glass ble blåst inn, og hun sto i veien for døra, forteller Abrahamsen til TV 2 Nyhetene.

- Hun ble skjært opp, og vi forsøkte å hjelpe henne inn i den etasjen vi bor i. På gulvet var det fullt av vann og glasskår, og det blåste kraftig. Det var ganske heftig, og veldig skummelt egentlig. Da følte jeg meg ikke helt trygg, sier hun.

Sammen med rundt 15 andre norske studenter søkte Helene tilflukt på hotellet de bor på i kystbyen Hoi An i Vietnam.

- Selve stormen kom først rundt 3-4-tiden, da var det veldig kraftige vinder. Det blåste og det smalt, og vinduer ble blåst ut av huset. Vi var ganske nære kjernen så vidt jeg forstod, sier Abrahamsen til TV 2 Nyhetene.

180.000 evakuert
Over 180.000 mennesker har så langt blitt evakuert i Vietnam. Så langt har minst 82 personer mistet livet i tyfonen som særlig har herjet Filippinene og Vietnam. Men tallet vil trolig stige.

I Vietnam er faren fortsatt ikke over. Styrtregnet vil trolig fortsette i dagevis og risikoen for flom og jordskred er stor.

Randi Elizabeth Larsen (24) befinner seg på et hotell i kystbyen Hoi An i Quang Nam-provinsen, midt i området der tyfonen var ventet å herje som verst. I natt sendte hun flere tekstmeldinger til Nettavisen, der hun blant annet skrev:

«Nå er det virkelig ille her. Alle vinduer er knust. Vet ikke hvor vi er tryggest. Vann renner inn av taket! Masse! Den er på sitt verste hittil!»

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg