RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politifolk fant mellom 20 og 50 omkomne i en lastebil som sto parkert ved en motorvei nærheten av byen Parndorf lengst øst i landet torsdag morgen.
Politifolk fant mellom 20 og 50 omkomne i en lastebil som sto parkert ved en motorvei nærheten av byen Parndorf lengst øst i landet torsdag morgen. Foto: Heinz-peter Bader (Reuters)

Migranter funnet døde i lastebil i Østerrike

Sist oppdatert:
– Denne tragedien berører oss alle, sa Østerrikes innenriksminister etter at flere titalls migranter ble funnet døde i en lastebil i landet.

Politiet frykter at gjerningsmennene allerede har forlatt landet etter at flere titalls migranter ble funnet døde i en lastebil i Østerrike.

Et grusomt syn møtte politimennene som undersøkte den etterlatte lastebilen, som sto parkert ved en motorvei nær grensen til Ungarn, torsdag morgen. Inne i lastebilen lå døde migranter stablet oppå hverandre, og politiet kunne ikke fastslå hvor mange de var og om det var barn blant dem.

– Det var minst 20, men det kan hende det var så mange som 40 eller 50, sier polititalsmann Hans Peter Doskozil, som sier et endelig tall ikke kan ventes før fredag.

– Vi kan gå ut fra at dødsfallene skjedde for halvannen til to dager siden, sier Doskozil, som understreker at mye tyder på at personene allerede var døde da lastebilen kjørte inn i Østerrike, og at sjåføren og andre eventuelle gjerningsmenn trolig har forlatt landet.

Kan ha blitt kvalt
Oksygenmangel var trolig årsaken til at migrantene døde, skriver avisa Krone. Dette er så langt ikke bekreftet av politiet.

Lastebilen hadde ungarske registreringsskilter, og politiet i Ungarn deltar i etterforskningen.

Østerriksk politi har opplyst til ungarske myndigheter at føreren av lastebilen var rumensk, ifølge en talsmann for landets statsminister. Bilder av kjøretøyet viser at det er merket med logoen til et slovakisk næringsmiddelselskap.

Merkel er rystet
Etterforskningen av funnet av de døde migrantene ved Parndorf pågikk samtidig som Tysklands statsminister Angela Merkel deltok på et møte om flyktningkrisen i EU i Østerrikes hovedstad Wien.

– Vi er naturligvis alle rystet over denne forferdelige nyheten, sa Merkel på en pressekonferanse etter møtet.

– Dette minner oss på at vi raskt må takle innvandringsspørsmålet i god europeisk ånd, la hun til.

Flere hendelser
Flere ganger i løpet av sommeren er det blitt oppdaget migranter skjult i lastebiler i Østerrike. Tidligere i august ble 85 personer funnet innelåst og forlatt i et kjøretøy på motorveien.

Flyktningene, blant dem en gravid kvinne, ble da tvunget til å lage hull i veggene på lastebilen for å kunne puste, og flere av dem var i så dårlig form at de måtte fraktes til sykehus, ifølge den østerrikske kringkasteren ORF.

Båt sank utenfor Libya
Et svært høyt antall flyktninger og migranter har kommet til Europa i år, og flere hundre tusen har krysset Middelhavet på vei til Hellas og Italia. Over 2.300 mennesker har omkommet i forsøket på å ta seg over havet i skrøpelige farkoster.

Torsdag sank en båt med migranter utenfor byen Zuwara i Libya. Flere hundre skal ha vært om bord, ifølge libysk sikkerhetspersonell. Omtrent 100 av dem ble reddet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere