RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mijailovic forsøkte å ta sitt eget liv

Mannen som drepte Sveriges utenriksminister Anna Lindh, har selv forsøkt å ta sitt eget liv i fengselet.

Mijailo Mijailovic skal ha kuttet seg i håndleddene, opplyser en sentralt plassert kilde til Expressen. For å forhindre nye selvmordsforsøk er 26-åringen flyttet fra fengselet i Kumla til Sundsvalls rättspsykiatriska anstalt.

Forflytningen ble kjent allerede i forrige uke, og ble begrunnet med at Mijailovic over lengre tid hadde hatt psykiske problemer, og at han behøvde behandling. Onsdag avslører Expressen at et selvmordsforsøk noen dager tidligere lå bak forflytningen.

Etter at Mijailo Mijailovic ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den Anna Lindh, har 26-åringen sittet isolert i Kumla-fengselet. Expressens kilde forteller at han ikke vil ha noe med de andre innsatte å gjøre, og at han er redd. Flere medfanger skal ha skreket til Mijailovic, og han skal også ha mottatt drapstrusler både per brev og på telefon.

Mijailovic har frasagt seg sitt svenske statsborgerskap, og har bedt om å bli overført for soning i et serbisk fengsel. Overføringen til Serbia og Montenegro er imidlertid en komplisert affære, som kan komme til å ta lang tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere