RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Politiet/Scanpix)

Mijailovic hadde ikke medhjelper

Svensk politi avhørte fredag en 25 år gammel taxisjåfør som sier han plukket opp Mijailo Mijailovic utenfor Dramaten samme dag som Anna Lindh ble stukket ned.

- Det ser ut som det er rett taxisjåfør. Forklaringen hans synes å stemme, sier kriminalinspektør Manus Osvald til Dagens Nyheter.

Hvis sjåførens forklaring er riktig, kan politiet avskrive teorien om at den drapstiltalte Mijailo Mijailovic hadde en ukjent medhjelper etter knivangrepet på Lindh. Teorien oppsto fordi politiet ikke fant sjåføren som Mijailovic fortalte om.

Drosjesjåføren bekrefter overfor Aftonbladet Mijailovics forklaring om at han tok drosje etter angrepet. Det at sjåføren ikke har meldt seg tidligere, forklarer han med at han ikke har koblet drapet med kjøreturen.

Politiet kontaktet alle de store taxiselskapene for å kontrollere Mijailovics opplysninger om at han tok drosje fra Dramaten til hjemmet i Tullinge. Men sjåføren er reservesjåfør i et lite selskap som politiet ikke var i kontakt med, og først torsdag meldte han seg for politiet.

Ifølge politiinspektør Gösta Andersson er sjåføren troverdig, men han vil ikke si noe om hva sjåføren sa i avhøret.

– For etterforskningen har avhøret ingen annen verdi enn at det bekrefter at Mijailovic er troverdig når det gjelder taxituren. Det beste med at han meldte seg, er at det fjerner alle spekulasjoner om at Mijailovic hadde medhjelpere, sier Andersson til TT.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere