*Nettavisen* Nyheter.

Mijailovic slipper fengsel

Foto: (Politiet/Scanpix)

Svea Hovrät opphevet torsdag livstidsdommen for Anna Lindhs drapsmann Mijailo Mijailovic. I stedet er han dømt til forvaring.

08.07.04 12:08

Ankedomstolen opphevet dermed livstidsdommen mot Mijailovic fra mars, melder svensk radio.

Forsvareren hevdet at Mijailovic enten måtte frikjennes eller idømmes forvaring ved en psykiatrisk institutsjon. Dommerne i Svea hovrät ga forsvarerne medhold i at Mijailovic ikke er frisk nok til å sone fengselsstraffen etter drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh.

Dommen kommer overraskende på flere juridiske eksperter. De regnet med at hovräten, som tilsvarer lagmannsretten i Norge, ville opprettholde dommen fra Stockholm tingrett.

Motsatte konklusjoner
Mijailo Mijailovic har innrømmet at han drepte Anna Lindh med kniv. Retten mener det er uklart om Mijailovic hadde planlagt drapet eller ikke. De psykiatrisk sakkyndige i saken var uenige om Mijailovic var i stand til å sone i fengsel. En undersøkelse slo fast at han var soningsdyktig, mens en annen rapport kom til motsatt resultat. Mens Stockholm tingrett mente han var frisk nok til å sone i fengsel, valgte hovräten torsdag å dømme ham til forvaring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag