*Nettavisen* Nyheter.

Mike (17) seilte solo jorden rundt

Foto: Barry Batchelor (AP)

Her er verdens yngste enslige jordomseiler.

Den britiske tenåringen Mike Perham har blitt verdens yngste jordomseiler. 15. november forlot han Portsmouth i Storbritannia. Torsdag var han tilbake i moderlandet etter ni måneder på sjøen.

- Jeg ser fram til et godt måltid og en god natts søvn, sa Perham etter å ha tilbakelagt 38.700 kilometer. Færre enn 250 mennesker har gjennomført en jordomseiling alene, og langt færre har vært av ung årgang.

Vil seile
17 år gamle Perham kan fort miste tittelen som den yngste til å seile jorden rundt.

13 år gamle Laura Dekker i Nederland ønsket å bli den yngste til å gjennomføre en jordomseiling, men myndighetene i Nederland har tatt foreldrene for retten fordi de mener at jenta er for ung. I dag vil den nederlandske retten avgjøre om hun får lov til å seile, eller om foreldrene mister ansvaret for deres datter.

Foreløpig er altså Perham den yngste i verden som har seilt jorden rundt. Likevel blir det ikke noen Guinness rekordbok for Perham. Han fikk tidlig problemer med sin 50 fots yacht. Blant annet ble et av seilene revet opp fra øverst til nederst, og et spinnakerskjøte kilte seg fast under båten slik at Perham måtte dykke ned og kutte det løs.

Ensomheten var verst
Alle feilene klarte ikke Perham å utbedre selv. Han måtte søke hjelp iblant annet Portugal og Sør-Afrika. Derfor mener Guinness at han ikke seilte alene, men fikk hjelp.

- Det verste er når ting blir ødelagt og man må fikse det selv, fordi det er tid som ikke bringer deg nærmere hjemmet. Bare lenger fra, sa han til BBC.

- Jeg visste akkurat hva jeg bega meg ut på når det gjelder det å være alene, men det er absolutt den tøffeste delen med turen fordi det er ingen der til å hjelpe deg, og du savner fort fysisk kontakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag