*Nettavisen* Nyheter.

Milagros (2) ble drept av barn

To guttunger har tilstått drapet på lille Milagros.

22.05.08 03:08

To brødre på syv og ni år skal angivelig ha torturert og drept den to år gamle jenta Milagros Belizan.

Milagros forsvant fra hjemmet sitt i et slumstrøk i Argentinas hovedstad Buenos Aires forrige søndag. Foreldrene fant etter hvert jenta drept bare ti kvartaler fra der hun bodde.

Kvalt til døde
Hun lå naken og forslått, og hadde blitt kvalt til døde med en telefonledning, som fortsatt hang rundt halsen til jenta.

Dette førte til at flere lokale innbyggere gikk til fysisk angrep på en mann som de trodde sto bak det bestialske drapet. Men nå har altså to brødre tilstått overfor psykiatere at det var de som drepte jenta.

Dommer Marta Pascual forteller at brødrene har under psykiatriske undersøkelser gitt uttrykk for at de ikke følte noe empati for jenta mens de mishandlet henne.

- Jeg vet ikke om deres barnlige forestillingsevne gjorde dem i stand til å forstå at de var i ferd med å begå en forbrytelse, men de forsto godt at de var i ferd med å torturere Milagros, som måtte lide i lang tid før hun døde, sier dommer Pascual til nyhetsbyrået Telem, skriver Jyllands-Posten.

Voldelig hjem
Dommere antydet at brødrene, som bor i samme slumstrøk som Milagros, kom fra et svært voldelig hjem, og at den omfattende voldsbruken er noe de har plukket opp hjemmefra.

Drapssaken har satt i gang en ny debatt rundt den kriminelle lavalderen i Argentina. Den argentinske straffeloven forhindrer straffeforfølgelse av personer under 18 år, og dermed blir kriminelle mindreårige plassert på institusjoner og løslates etter fylte 18 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag