RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Militæravtale i Somalia

Foto: Scanpix/EPA
Sist oppdatert:
Somalias regjering og en islamsk militsia som har tatt kontroll over store deler av Somalia har blitt enige om å danne en felles hær.

Avtalen kom i stand etter to dagers forhandlinger mellom den somaliske militsen Islamske Domstoler og den somaliske regjeringen. Det er ikke spesifisert når den skal tre i kraft, melder AP.

Forhandlingene fant sted i Sudan og skal fortsette den 30. oktober i Khartoum. Begge parter er enige om å danne en fredskomité for å implementere planen.

- Vi er fornøyde over at vi klarte å bli enige om denne avtalen på to dager, sier Ibrahim Hassan Adow, som signerte avtalen på vegne av Islamske Domstoler. Et viktig punkt i avtalen er at islamistene ikke skal innta mer land, men heller vente på en ny forhandlingsrunde den 30. oktober. Begge parter er enige om å slutte å bruke propaganda mot hverandre.

Det er første gang de to partene blir enige om å danne en felles nasjonal hær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere