RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Militæret til unnsetning etter snøfall

Snøvær og kulde herjer kontinentet. Britene kalte onsdag inn militæret for å hjelpe til med problemene etter snøfall, og flere steder i Europa er det meldt om kulderekorder.

Militært mannskap hjalp helsemyndighetene i Kent i England med å transportere pasienter, og stod klare til å hjelpe politiet, opplyste en talskvinne ved forsvarsdepertementet til Reuters.

Veiene i Sør-England ble forvandlet til de reneste skøytebaner utover ettermiddagen onsdag, togruter ble kansellert og mer enn 300 skoler ble stengt på grunn av snøværet.

Myndighetene oppfordrer folk til å unngå reiser som ikke er absolutt nødvendig i de berørte områdene.

Samtidig onsdag er det meldt om kulderekorder flere steder I Europa, skriver NTB. Både i Tyskland, Sveits, Kroatia, Frankrike og Portugal er det gjort rekordmålinger.

Hele 43,6 kuldegrader ble målt i Berchtesgaden i Tyskland. Dette var imidlertid ikke rekord, siden det tidligere er målt 45,9 kuldegrader her. Rekord ble det likevel ved flyplassen i Stuttgart, hvor det ble målt 18,6 kuldegrader - det kaldeste på over hundre år.

I Tsjekkia skal de ha fått de største snømengdene på 40 år, mens det også i Hellas har snødd kraftig flere steder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere