RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Iranske soldater losser nødhjelp fra utlandet på flyplassen i Kerman mandag.
Iranske soldater losser nødhjelp fra utlandet på flyplassen i Kerman mandag. Foto: EPA/MONDELO

Milliard-hjelp til Bam

Sist oppdatert:
Letingen etter overlevende etter jordskjelvet i den iranske byen Bam trappes ned, mens hjelpearbeidet for skadde og hjemløse trappes opp. Letingen: Tre overlevende, 1100 døde

Lete- og redningsmannskaper fra 28 land forberedte seg tidlig tirsdag morgen på å pakke sammen utstyret og reise hjem. Det praktiske hjelpearbeidet i felten går mot slutten, men Iran har fortsatt stort behov for utenlandsk hjelp.

Denne hjelpen kan ifølge FN og regjeringen i Teheran nå best gis som penger. De oljerike landene rundt Persiabukta øremerket mandag en sum tilsvarende 2,7 milliarder kroner til slik nødhjelp.

- Første fase er over, og det betyr at lete- og redningsmannskapene trapper ned, selv om de fortsatt vil trå til hvis lokalbefolkningen ber om det. Men sjansen for å finne noen i live blir stadig mindre, sa Thomas Krimm i den tyske hjelpeorganisasjonen THW mandag.

President Mohammed Khatami ledet mandag et krisemøte i den iranske regjering på flyplassen utenfor Bam. Regjeringen kritiseres for dårlig oppsyn med bygningsindustrien, noe som skal ha ført til at mange hus er blitt bygd med svært mangelfull sikring mot jordskjelv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere