*Nettavisen* Nyheter.

Milliardærklubben runder snart 1000

Antallet dollarmilliardærer har steget med 35 prosent det siste året.

09.03.07 10:37

En av verdens heteste klubber, den såkalte milliardærklubben, har snart et medlemstall på 1000. Antallet medlemmer har steget med 35 prosent det siste året. I fjor var det 793 dollarmilliardærer, mens i år er det registrert 946 dollarmilliardærer på verdensbasis, ifølge Forbes, melder BBC.

Gates på første
Ikke overraskende så var det Microsoft-grunnleggeren Bill Gates som var rangert på toppen. Dette er 13ende året på rad at Gates går av med førsteplassen. Den svenske Ikea-grunnleggeren Ingvar Kamprad kom på en solid fjerdeplass med sine 33 milliarder amerikanske dollar.

- I løpet av de siste fem årene, til tross for alt ståket i verden og all konflikten i verden, så har den globale økonomien i faste priser steget med 25 prosent, sier Steve Forbes, ansvarlig redaktør i magasinet.

Gode tider
Forbes forteller at dette er en historisk rekord. Medlemmene i den eksklusive klubben kommer fra 53 land og det er første gang at nasjoner som Serbia og Romania er med på listen.

- Denne veksten i milliardærlisten er en refleksjon på dynamikken i den globale økonomien. Det har aldri vært så mange mennesker som har det så bra som nå, sier Forbes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.