RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardær fikk sparken – moren får jobben

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Toppsjefen blir erstattet av sin 79 år gamle mor.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Hongkongs største eiendomsutvikler Sun Hung Kai Properties melder at styreleder Walter Kwok blir degradert og at moren hans på 79 år overtar stillingen til sønnen.

NA24 - din næringslivsavis

- Walter har sluttet å være styreleder og konsernsjef i selskapet og har blitt omplassert som en ikke-ledende direktør, sier selskapet i en melding, ifølge Bloomberg.

Familiebedrift
Kvinnen som overtar som styreleder er Walters egen mor 79 år gamle Kwong Siu-hing.

Bakgrunnen til rolleforandringen er at Walter Kwok har kjempet i retten mot sine to brødre Thomas og Raymond, som samlet har en formue på 24 milliarder dollar. Walter Kwok har anmeldt sine brødre for å forsøke å fjerne han fra stillingen basert på at han skal ha en mental lidelse. Han nekter for at det er tilfellet.

Gedigent selskap
Rettssaken har fått masse med spalteplass i Hongkongs medier og selskapets aksjekurs har falt med syv prosent, tilsvarende fire milliarder dollar i markedsverdi, siden den ble kjent.

Eiendomsselskapet ble i sin tid grunnlagt av Kwok-brødrenes far Kwok Tak Sin. Etter at selskapet ble børsnotert i 1972 har Hongkongs eksploderende boligpriser gjort selskapet til den største eiendomsutvikleren i byen. Etter at Walter Kwok overtok lederposisjonen i 1990 har aksjekursen gått til himmels, og i dag har selskapet 27.000 ansatte.

Selskapets aksjekurs stiger med to prosent etter nyheten. Markedsverdien er på svimlende 328 milliarder dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere