Gå til sidens hovedinnhold

Millioner på flom-flukt

Uvær rammer både Kina, India og USA. I Kina er over en millioner mennesker evakuert. Se bildene her.

Ekstremt regn slår hardt til over store deler av verden, skriver Aftonbladet.

55 omkommet
I Sør-Kina omkom minst 55 personer i løpet av lørdagen. På bare ett døgn er antall døde fordoblet. Sju personer er savnet. Samtidig er over en millioner mennesker evakuert, melder BBC.

Totalt er ni provinser i Kina og nesten 18 millioner mennesker rammet av kraftig regn og det er ventet mer de kommende dagene. Landets metrologiske institutt melder om 30 til 70 prosent mer regn kommende uke sammenliknet med forrige periode. Elver i provinsene Jiangxi, Guangxi og Guangdong truer med å gå over sine bredder.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

265

Ett av områdene som er rammet er Sichuan, som for en drøy måned siden ble rammet av jordskjelvet der 87.000 personer omkom og 1,3 personer måtte flytte fra hjemmene sine.

23 døde i India
Også i nordøst i India har flom forårsaket kraftig regnvær. Flommen har krevd minst 23 menneskeliv og hovedveier og telefonnettverk har brutt sammen, melder webindia.

I staten Arunachal Pradesh ble innbyggere i oversvømte landsbyer reddet ut med helikopter søndag.

Oversvømmelser i USA
I Cedar Rapids i Iowa har totalt 20 mennesker mistet livet, og for ikke så lenge siden omkom tolv mennesker i kraftige tornadoer. Oversvømmelsene er de verste som har rammet området på 15 år. 24.000 personer er evakuert, melder BBC.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar