*Nettavisen* Nyheter.

Millioner trenger fortsatt hjelp

Foto: REUTERS/Reinhard Krause

Fellesforbundet gir 100.000 kroner til arbeidet med å hjelpe de flomrammede i Pakistan.

31.08.10 23:06

- Selv om nyhetsbildet ikke lenger preges så mye av flomkatastrofen i Pakistan, er det fremdeles et enormt behov for hjelp, sier nestleder i Fellesforbundet, Hans-Christian Gabrielsen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Forbundet oppfordrer videre både egne medlemmer og andre om ikke å glemme flomofrene, og bidra med økonomisk støtte. Tidligere har også andre deler av fagbevegelsen gitt bidrag fra forbundskassene.

Fellesforbundet har valgt å formidle pengene til Norsk Folkehjelps prosjekter i Pakistan sammen med den sveitsiske arbeiderhjelpen i det såkalte solidarnettverket.

- Det er en rekke organisasjoner vi har tillit til der nede, men vi valgte denne gangen Norsk Folkehjelp. 13 millioner mennesker trenger hjelp, to millioner er hjemløse og vannbårne sykdommer som kolera truer mange, sier Gabrielsen.

Norsk Folkehjelp og den sveitsiske arbeiderhjelpen er på plass i Nowshera i provinsen Khyber Pakhtunkhwa, der målet med nødhjelpsarbeidet er å sette folk i stand til å hjelpe seg selv på litt lenger sikt. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.