RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

Millionsøksmål mot VG og Finansavisen

Sist oppdatert:
Det iranske offshoreselskapet IOEC krever 25 millioner kroner av VG og Finansavisen. Saksøkerne får hjelp av advokat Per Danielsen.

Iranerne krever 12,5 millioner i erstatning fra hver av de to avisene ved deres redaktører og flere utsagn om IOEC kjent døde og maktesløse, melder NRK.

IOEC (Iranian Offshore Engineering and Construction Company) kom i pressens søkelys som motparten i en betalingstvist NHO-direktør Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe Schat Harding havnet i etter et salg av ni livbåter i 1996.

Iranerne ville ikke betale full pris for båtene, siden noen av dem ble skadd i leveringen. Etter lange forhandlinger ble partene våren 1997 enige om et prisavslag på livbåtene.

Gjennom oppslag blant annet i VG er det blitt trukket i tvil om prisavslaget, en innbetaling på 1,2 millioner kroner til IOEC, egentlig havnet der det skulle.

En gransking satt i gang av Umoe konkluderte i november i fjor med at selskapet ikke hadde gjort noe galt, men Ulltveit-Moe nådde samtidig ikke fram med en klage på VGs dekning i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Nå ønsker IOEC å bli renvasket for det de opplever som korrupsjonsbeskyldninger i VG og Finansavisens dekning av saken. Advokat Danielsen sier saken har vært en stor belastning for det iranske offshoreselskapet og dets 5.000 ansatte rundt i verden.

VG og Finansavisens redaktører, Bernt Olufsen og Trygve Hegnar, ønsker ikke å kommentere stevingen, siden de ennå ikke har sett den.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere